Athenea.gr – Και όμως! Υπάρχουν και αυτοί οι υποψήφιοι. Νιόβη Χριστοπούλου, γνωρίστε την…

Athenea.gr – Και όμως! Υπάρχουν και αυτοί οι υποψήφιοι. Νιόβη Χριστοπούλου, γνωρίστε την…

Ξέρω πολύ καλά ότι στις εκλογές πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μετρηθείτε με την συνείδηση σας. Σε μία κοινωνία όπου το λαϊφστάιλ αναδεικνύει σε κυρίαρχο το κενό, επιβραβεύει την ανεπάρκεια, γελοιοποιεί την πολιτική ορθότητα και κανονικότητα, σας είναι δύσκολο!Δημιουργείται μία αποστροφή, τεχνητή, προς το σύνολο των υποψηφίων με εκείνον τον φασιστικό αφορισμό «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι»

Όχι δεν είναι όλοι ίδιοι! Αλλά κανείς δεν μπαίνεις στον κόπο να ψάξει τον ξεχωριστό. Είναι η αυτή η γενικότητα που σκεπάζει  τον πρώτο για την ωφέλεια των ύστερων! 

Μελετώ προσεκτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων Ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων. Φυσικά και θα μιλήσω μέσα από αυτή την στήλη  για τους περισσότερους. Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία γυναίκα που ούτε την ξέρω ούτε την έχω συναντήσει ποτέ μου αλλά εντυπωσιάστηκα.

Όχι δεν θα την δείτε στις τηλεοράσεις να εκτοξεύει κορώνες και να καθυβρίζει  τους αντιπάλους της. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι κάπου δίπλα σας αλλά δεν θα την αναγνωρίσετε! Γιατί η Κυρία είναι σε άλλο επίπεδο.  Επιστημονικό, πνευματικό, επαγγελματικό!

Ζει και δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό έχει ένα απίστευτο βιογραφικό και αποφάσισε εκτεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο και να βοηθήσει τη χώρα. Κόντρα σε τηλεπερσόνες  και μαϊντανούς. Μεγάλωσε στο Μαρούσι, οι γονείς της ξεκίνησαν από δύο μικρά χωριουδάκια, που δεν υπάρχουν στο χάρτη , της Αχαΐας και της Αρκαδίας και κατέκτησε το όνειρο της και τον κόσμο. Ονομάζεται Παναγιώτα Νιόβη Χριστόπουλου. Δεν χρειάζεται να την σταυρώσουμε, ίσως δεν μας αξίζει. Πριν την …στείλουμε λοιπόν από κει που ήρθε διαβάσετε το βιογραφικό της υποψηφίου των ευρωεκλογών με τη Νέα Δημοκρατία. Και απλά αναρωτηθείτε αν η Ελλάδα έχει καλύτερους να στείλει ως εκπροσώπους στην Ευρώπη.

Η Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον.

Στην παρούσα φάση εργάζεται ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας, με ιδιαίτερη εστίαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών (fintech).

Μετέχει επίσης ενεργά, ως venture partner σε εταιρείες μόχλευσης κεφαλαίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Προηγουμένως και για αρκετά χρόνια, εργάστηκε σε διεθνή δικηγορικά γραφεία, με έδρα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, ως δικηγόρος εξειδικευμένη σε συγχωνεύσεις, εξαγορές και επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου.

Σταδιοδρόμησε ως νομική σύμβουλος στον κολοσσό Amazon, και συγκεκριμένα στον τομέα των παγκόσμιων συστημάτων πληρωμών (fintech).

Η μητρική της γλώσσα είναι τα ελληνικά και μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Ως προς την πανεπιστημιακή παιδεία της, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο του Leuven (πρόγραμμα Erasmus). 

Ακολούθησε δεύτερο στάδιο μεταπτυχιακών, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, όπου και αρίστευσε (J.D., Stone Scholar, LL.M.).  

Το πάθος και το όραμά της, είναι να συνδέει τις καινοτόμες ιδέες με το πνευματικό δυναμικό της Ελλάδας, με τους ταλαντούχους συμπατριώτες της, λειτουργώντας ως σύνδεσμος με το πεδίο του διεθνούς επενδυτικού κεφαλαίου, με στόχο να συμβάλλει στην προώθηση της εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου ασχολείται συστηματικά με τις διατλαντικές πολιτικές, ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, ειδικά στους τομείς της ασφάλειας και της ηθικής διακυβέρνησης, σε ολόκληρο το φάσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και με ζητήματα δεοντολογίας και ορθών πρακτικών στη διαχείριση των δεδομένων, τις ψηφιακές πολιτικές κ.λ.π.

Συμμετέχει συχνά ως ομιλήτρια σε συνέδρια για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την καινοτομία, και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι μέλος της επιτροπής για την Παγκόσμια Ψηφιακή Οικονομία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Professional in Residence- Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY), μέντορας στο Πρόγραμμα Καινοτομίας της ΑΣΟΕΕ, και δραστηριοποιείται στον σύλλογο αποφοίτων του Columbia Business School στη Νέα Υόρκη. Έχει διατελέσει μέντορας στην διεθνή οργάνωση Endeavor, μέλος του Δ.Σ. του Carnegie Council for Ethics in International Affairs (NY), μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτών, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΝΥ).

Κατάγεται από το χωριό Νάσια Αχαίας και Παναγίτσα Αρκαδίας, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Μαρούσι, ζει στη Νέα Υόρκη με την οικογένεια της και είναι μητέρα δύο αγοριών, τα οποία, μάλιστα, την προέτρεψαν με ενθουσιασμό να θέσει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

https://athenea.gr/ellada/45511_kai-omos-yparchoun-kai-aftoi-oi-ypopsifioi-niovi-christopoulou-gnoriste-tin.html