«Όμορφη Πόλη» – radio899.gr – Ξάνθη | Η μοναδική υποψήφια απόδημος, στην Αμερική

«Όμορφη Πόλη» – radio899.gr – Ξάνθη | Η μοναδική υποψήφια απόδημος, στην Αμερική

Η Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα της «Όμορφης Πόλης» και στον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, υπογράμμισε  την αγάπη και το πάθος της για την Ελλάδα, που κρατά πάντα στην καρδιά της, νιώθοντας υπέρτατο χρέος ευθύνης να υπηρετήσει την πατρίδα, έχοντας στην φαρέτρα της την τεχνογνωσία και την εμπειρία από την εργασία της στις ΗΠΑ.

Μια διαφορετική επιλογή, είναι η Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2024, η οποία υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται, για τη στενότερη σύνδεση της Ομογένειας με την Ελλάδα, μιας και η πολυετής σταδιοδρομία της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, της δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα να γνωρίζει τα θέματα από πολύ κοντά.

Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου

Η διαφορετική επιλογή

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, για την ασφάλεια και την ευημερία της Ελλάδας, για τις δουλειές και για τις ζωές όλων μας.

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι αναβαθμισμένος την επόμενη περίοδο. Με τις αποφάσεις του, θα διαμορφώνει το κλίμα και τους συσχετισμούς δυνάμεων, στην προσπάθεια να κάνουμε την ευρωπαϊκή οικονομία πιο ανταγωνιστική, να δυναμώσουμε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ευρώπης, να διαχειριστούμε τις αλματώδεις εξελίξεις στην τεχνολογία, έχοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο.

Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία και στην παραγωγή τεχνολογίας, ενώ έχει χάσει έδαφος και όσον αφορά τη γεωπολιτική της ισχύ. Για να μπορέσει να κλείσει το χάσμα, θα πρέπει να αλλάξει. Διαφορετικά, η ανάπτυξη και το κοινωνικό μοντέλο που έχει χτίσει μέχρι σήμερα θα κινδυνεύσει.

Γι’ αυτό οι εκλογές της Κυριακής είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς. 

Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατή φωνή, για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η χώρα μας θα έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, την επόμενη πενταετία.

Είναι η παράταξη, που τα τελευταία πέντε χρόνια κατάφερε να μετατρέψει μια οικονομία υπό χρεωκοπία σε μια οικονομία με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με τις χώρες μέλη της ευρωζώνης, με σημαντική μείωση της ανεργίας και ραγδαία αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Προωθεί σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας  και να προσελκύσει επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Είναι η παράταξη που αναβάθμισε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, με σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο και άλλες χώρες. Είναι η παράταξη που έβαζε πάντα μπροστά το εθνικό συμφέρον και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και σήμερα δίνει μάχες στην Ευρώπη, με σκοπό να διαμορφωθεί μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, που θα έχει καθοριστική σημασία για τα εθνικά μας θέματα.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η υπεύθυνη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Είναι και πρέπει να παραμείνει μια από τις ισχυρότερες πολιτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη. Για να προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη, για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα, ακόμη πιο αποτελεσματικά για τη χώρα μας.

Αυτή την πορεία μπορώ και αισθάνομαι την ανάγκη να στηρίξω, αξιοποιώντας την τεχνοκρατική εξειδίκευση και την εμπειρία, που έχω αποκτήσει από την πολυετή σταδιοδρομία μου στις ΗΠΑ.

Είμαι νομικός, ζω και εργάζομαι εδώ και 25 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Έχω εργαστεί σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες με αντικείμενο συγχωνεύσεις και εξαγορές, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και η Amazon, στην οποία ανέλαβα υπεύθυνο ρόλο στον τομέα των χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, για να δυναμώσω τη φωνή της Ελλάδας και της ελληνικής ομογένειας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ελπίζω στη στήριξη όσων αναζητούν τη διαφορετική επιλογή, σε αυτές τις ευρωεκλογές. Όσων αναζητούν εκπροσώπους με γνώση και επάρκεια, για να αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας και να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων.  

Στόχος μου είναι να συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών που θωρακίζουν την εθνική ασφάλεια απέναντι σε γεωπολιτικές απειλές και κυρίως στα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας.

Σκοπεύω να συμβάλω σε αποφάσεις, που διασφαλίζουν ότι η τεχνολογική ανάπτυξη θα προχωρήσει με όρους και κανόνες, που προστατεύουν την ασφάλεια και τα δικαιώματα κάθε πολίτη, που διασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής. Να διεκδικήσω, προς όφελος της χώρας μας, προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων, εκσυγχρονισμού και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενή τομέα, ώστε κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα να μη μείνει πίσω.

Θα συνεχίσω, παράλληλα, να εργάζομαι για τη στενότερη σύνδεση της Ομογένειας με την Ελλάδα, ώστε να φέρουμε πιο κοντά τις καινοτόμες ιδέες, το ταλέντο και τις επιχειρηματικές ικανότητες των Ελλήνων, να στηρίξουμε την εξωστρέφεια της χώρας, αλλά και να ενισχύσουμε ουσιαστικά την ελληνική εκπαίδευση στην ομογένεια, με στοχευμένα προγράμματα.

Ζητώ τη στήριξή σας, με όλη την αγάπη και το πάθος μου για την πατρίδα. Για την Ελλάδα, που ως απόδημη κρατώ πάντα στην καρδιά μου και νιώθω το χρέος να υπηρετήσω. 

Δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, στην πράξη.  Δεν πιστεύω στους πολιτικούς που υπόσχονται στους πάντες, τα πάντα. Πιστεύω στον πατριωτισμό της ευθύνης. Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας αρκεί να επενδύσουμε στη γνώση, στο μακροπρόθεσμό σχεδιασμό και στη σκληρή δουλειά. 

Πηγή:

https://radio899.gr/node/21850